Bröllopsfotografering – så mycket känslor, så roligt!

Ska du gifta dig 2019 och ännu inte bokat bröllopsfotograf så är det hög tid. Jag tycker det är så otroligt roligt och härligt känslosamt att få fota bröllop. Får jag bestämma vill jag vara med hela dagen och inte bara vid en porträttfotografering. 

Jag vill linda in hela dagen med vackra foton och
ge er minnen att titta på och minnas för livet.

Att få vara med och fota förberedelserna innan vigseln är riktigt mysigt, känna av den där pirrande känslan ni troligen har. Att få fota detaljerna extra noga, som ringarna, bröllopsklänningen, skor, bröllopsbuketten, smycken, men såklart också Er. Nervositeten och kärleken ligger i luften, det är härligt!

Själva porträttfotograferingen är lite olika när den görs, innan vigsel eller efter. Men på frågan om vad som är ”bäst” brukar jag svara. Att fota porträttfotograferingen, som tar ca 1,5h, innan vigsel gör att gästerna inte behöver vänta på Er mellan vigsel och festen. Samtidigt kan det vara mer avslappnande att göra porträttfotograferingen efter själva vigseln, just för att ni kanske är så nervösa inför just detta momentet, det är ju trotts allt kronan på verket den dagen. Så jag bollar tillbaka frågan, vad tror ni är bäst för Er?

Sedan att få vara med på vigseln i kyrkan eller någon annan plats. Det är så ”personligt”, det är så härligt mycket Ni. Tillfället då det berättas mer om Er, kärlek till varandra, kanske spelas ”Er låt”, någon läser en dikt eller sjunger den vackraste kärlekssången. Känslorna går nästan att ta på, man ser det också i mångas ögon. Ringbytet, lovorden och kyssen! Det vill jag vara med och fånga på bild. Minnen att glädjas åt för alltid!

Efter vigseln då släpper spänningen, glädjetårar hör till, liksom kramar och gratulationer. Det är förstå då man får krama om de släktingar och vänner som man kanske inte träffat på länge men som känns självklara att vara en del på bröllopsdagen.

Det är sedan någon form av transport till festlokalen, den ska också dokumenteras såklart, jag kan nästan i förväg säga att jag kommer att tycka om dessa bilder, gärna redigerade i svartvitt, när ni sitter i bilden, nygifta, kära och glansiga ögon.

Den tiden det tar att förflytta sig till festlokalen, är min lilla paus. Att fota ett heldagsbröllop är super kul, verkligen, jag vill göra det igen och igen. Men det är lite som att springa ett långlopp, jag behöver hålla fokus och koncentrera mig hela tiden. Så det gäller för mig att fylla på med vätska och näring, precis som under ett långlopp.

Brudskålen – det är som glädjens och kärlekens skål. Efter den brukar jag smyga mig iväg in i festlokalen för att fota detaljer från dukningen, det är väldigt roligt att ha som minne efteråt. Under middagen jag brukar be om att få sitta på en kant, så att jag lätt kan hoppa upp utan att störa någon annan om jag vill byta position varifrån jag fotar. Här fotas allt från förrätt, varmrätt, efterrätt blandat med tal från nära och kära.

Kanske är det så att solen just nu under middagen håller på att gå ner – då vill jag låna Er för en liten stund. Att få fota Er tillsammans i solnedgång, en rosa himmel och nu är Ni helt avslappnade! Att det blir en liten paus när vi går iväg, brukar vara helt lugnt, middagen får ju gärna ta sin tid och gästerna vill säkert röra på sig själva, ta lite luft och pudra näsan.

Bröllopstårtan – ibland är det lite som en del av själva middagen, eller så intas den lite senare. Det är ett gulligt moment, med lika skiftande tradition om hur tårtan ska skäras upp och hur första tårtbiten ska ätas.

Nu börjar min arbetsdag gå mot sitt slut. Det sista jag brukar fota är bröllopsvalsen. Den kan vara elegant och vacker, den kan också övergå till att brudparet bjuder på egen skräddarsydd dansuppvisning, sånt är ju fantastiskt roligt tycker jag!

Ja, om jag får bestämma så vill jag vara med hela Er dag och fota Minnen att glädjas åt för alltid!

Kramar Annika Skoglöv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *