Frågor att ställa till dig själv

Mer tid
Genom att besvara dessa frågor varje dag upplever jag att jag blivit mer fokuserad och tar tillvara på tiden på ett bättre sätt. Jag upplever det nästan som att jag har fått mer tid. Jag lägger fokus på rätt saker, det som betyder något för mig. 

Morgonfrågor:
Vad är jag riktigt nöjd med i mitt liv för tillfället?
Vad är jag mest ivrig inför i mitt liv för tillfället?
Vad trivs jag med i mitt liv?
Vad är jag tacksam för i mitt liv?
Vad är jag stolt över i mitt liv?
Vem älskar jag och vem älskar mig? 

Kvällsfrågor:
Vad har jag gett idag?
Vad har jag gjort idag, för att vara i stunden?
Vad har jag gjort idag som varit bra?
Vad har jag lärt mig idag?
Vad är jag tacksam för i mitt liv?
Vad gick riktigt bra idag, som jag tar med mig till morgondagen?

Check in & check ut
Jag har en bok där jag skriver ner mina svar. På morgonen kliver jag upp 15 min tidigare för att ge mig själv den stunden, det har utvecklats till att bli en mysig och lugn start på dagen. På kvällen går jag ofta undan lite från familjen och skriver, utan ljud från TV eller annan skärm. Vissa dagar skriver jag mycket, andra dagar lite. Ibland glömmer jag att skriva, då är det så. Ibland vet jag inte alls vad jag ska skriva, känner mig “tom” eller långt ifrån “riktigt nöjd”, då skriver jag en rad om det. Men de flesta dagar så märker jag att dessa frågor får mig att “checka in” dagen, ger fokus och tydliggör vad som är viktigt för mig. På kvällen blir det istället en “check ut” om hur dagen sett ut och en sista fråga med fokus på det positiva, så att jag sedan när jag går och lägger mig för att sova har det på näthinnan. 

Jag började skriva efter att jag haft kontakt med livsstilscoachen Cecilia Minamizen. Ibland behöver man en knuff i rätt riktning eller i en annan riktning.  

Testa du också! Hör gärna av dig om du behöver pepp och hjälp med att komma igång, eller om du får funderingar på vägen av ditt skrivande.

Kram Annika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *