God Jul 2018

Ingen ny kamera detta år

Julafton 2018 och jag “lanserar” min hemsida Annikas livsstil. Varför på julafton, folk är väl upptagna med annat än att läsa på Facebook eller titta in på nya hemsidor. Jag gör det symboliskt till mig själv, ungefär som jag förra året gav mig själv nya slalompjäxor eller som året innan ett objektiv till kameran. 

Jag startade Facebooksidan Annikas livsstil den 6 dec 2017, där syftet blev (var inte helt tydligt från början) att använda den som en morot och motivation till min egen utveckling inom kost och träning. Jag har alltid haft ett intresse av båda och även utbildat mig och arbetat under flera år med träning och kost, men pga utbrändhet för ca 4-5 år sedan kom jag helt ur fas, min kropp svarade inte alls på träning och jag åt sämre.

Men så för ett år sedan så började det vända, det har varit en ganska lång resa, speciellt för någon som är rätt otålig av sig, men nu under hösten har jag kört några hårda fysiska pass och jag har hållit, jag har inte blivit sjuk efteråt, helt underbart!

Jag har under detta året tagit flera kliv framåt i både träning och kost, men också i min personliga utveckling, det kom som en bra bieffekt.

Hemsidan gör att jag själv fortsätter att träna på bästa vis, äter det jag mår bäst av och fortsätter att utvecklas som människa. Kan jag sedan inspirera och motivera dig till det samma, då är det ju toppen!

Vad skriver man på första sidan? Jag vill ju skriva något till mig själv men också något som fångar dig. Jag tar ett citat som jag har lite svårt för (ja du läste rätt, har lite svårt för)

“Så mänskligt av mig att glömma, att tiden är på min sida, att jag skapar mina egna utrymmen och att jag kan älska mig själv ännu mer”. 

OKÄND.

Läste citatet i boken Lejonagendan av Cecilia Duberg.

Jag tycker det låter lite “präktigt” alltihop, men samtidigt så känner jag att kan jag leva efter det citatet så mår jag faktiskt bättre. Kan jag ta tillvara på min tid bättre, inte “kasta bort den” på dåliga TV-serier, slösurfande eller något annat icke värdefullt så har jag ju faktiskt tid. Jag har tid att träna, jag har tid att fika med en vän, jag har tid att laga bra mat, jag har tid att ta promenader i naturen osv.

Sedan detta med att älska sig själv, det är lätt att det låter så klyschigt, men det är väl rätt självklart att om jag har en grund där jag tycker om mig själv precis som jag är så blir jag säkrare, mer ödmjuk och kan även älska andra mer. Då och då i livet har jag träffat människor som jag upplever som väldigt trygga. De känns ofta rätt lugna och ödmjuka, möjligen älskar dom sig själva? Jag upplever i alla fall att dessa människor är behagliga att vara nära och det ser jag som eftersträvansvärt.

God Jul!

Kram Annika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *