Om Mig

Annika Skoglöv heter jag och är personen bakom Annikas livsstil.

Varmt välkommen till min sida!  

Jag är så glad över att du hittade hit och jag hoppas att du finner sidan intressant, igenkännande samt inspirerande att stanna kvar vid, men också att komma tillbaka till.

Jag vill med min sida inspirera dig till att känna glädjen och meningen med att träna, vikten av att äta nyttigt samt att styrkan till att lyckas med detta finns hos dig själv!

Lite kort om min träning, kost och personliga utveckling:

Naturen är så viktig för mig, att få träna allsidigt utomhus, årstidsinspirerat och varierat fyller mig med energi. I skrivande stund täcks gräsmattan av ett tunt, tunt lager snö som verkligen får mig att längta efter att få åka längdskidor. Men den första snön kommer troligen att försvinna redan till kvällen, så jag har nog några veckor på mig ännu där jag kan paddla kajak eller ta en sväng med min MTB.

Löpning ligger mig också varmt om hjärtat, det är en lättillgänglig och enkel träningsform. Att få springa på nya platser tycker jag är riktigt mysigt, i en ny stad eller på  en ny stig i skogen, men den ”vanliga rundan” här hemma är heller inte dum, där rensar jag min hjärna och samlar ny kraft och energi. När jag inte springer i naturen, går jag istället gärna och då tar jag ofta med min min kamera. Jag älskar att fota, som avkoppling fotar jag gärna natur, medan i arbetssammanhang fotar jag oftast människor, kolla gärna in min sina "FOTOGRAF". 

Jag lägger också stor vikt vid att äta bra, att välja mat som är nyttig och god istället för att lägga fokus på vad jag kanske inte bör äta, även om jag också medvetet ofta väljer bort socker och vitt mjöl. Att varje dag tänka att jag vill dricka en grön smoothie fullproppad med antiinflammatoriska ingredienser som bladspenat, ingefära och gurkmeja gör det lättare än att bara tänka nej till socker och vitt mjöl!

Sist men absolut inte minst vill jag också skriva ett par rader om personlig utveckling. Jag älskar det, jag växer av det, jag orkar inte tänka på det i perioder, jag blir lycklig av det, jag känner mig frustrerad över det, men jag dras till det om och om igen. Jag vill ständigt utvecklas och jag gillar att arbeta med mig själv mentalt. Att arbeta fokuserat – vad är viktigt för mig, vad mår jag bäst av just nu och vad mår jag bäst av i längden. Mår jag bra i mig själv blir jag också en “bättre” medmänniska för min omgivning.

Jag hoppas att jag får möjligheten att inspirera just Dig!

Utbildningar:
Gymnasielärarexamen (lärarlegitimation) i idrott & hälsa samt religion
UGL-kurs (Utveckling av grupp och ledare)
Diplomerad Massageterapeut
Certifierad Massör
Instruktörslicens i styrketräning
Instruktörslicens i Personlig Träning
SATS Rehab-utbildning
Fotolinjen vid Gotlands Länsfolkhögskola
Digitalfotoutbildning vid Sigtunafolkhögskola

Varma kramar Annika Skoglöv