Tarmfloran kommer skrika hallelujah

Det finns inga begränsningar och valen är oändliga när det kommer till att blanda ihop en grön smoothie. Det är bara din egen fantasi och vad som för stunden finns hemma i kyl och skafferi som möjligen sätter käppar i hjulet.

Här kommer mitt recept på en nyttig grön smoothie för två personer:

1 pressad citron
4-5 stjälkar bladpersilja
En stjälk selleri
½ broccoli ”träd”

Vatten, testa dig fram med mängden, allt beroende på om du vill ha den tjock eller mer lättdrucken. Ett lätt sätt att få smoothie ännu godare är att byta ut hälften av vattnet mot äppelmust. Det gjorde jag under hela sensommaren och hela hösten då vi hade must från egen trädgård. Helt klart ännu godare.

Ännu mer nyttigheter

Önskar du dessutom krydda din redan nyttiga gröna smoothie med ännu mer nyttigheter så är mitt tips att köpa några av dessa tillbehör från RENÉE VOLTAIRE. Men börja med en ½ tsk och öka mängden stegvis, för annars finns det risk att du bara kommer spola bort din nyttiga smoothie. Nu är jag van att dricka och använda mig att detta, men jag vet att jag i början tyckte det smakade… Men man kan alltså vänja sig och jag ville göra det för dess nyttighet.

Lycka till på din väg till den för dig perfekta smoothien och skriv gärna en rad till mig och berätta hur det går!

Kram Annika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *